10-åringen sparade ut håret – för att skänka till cancersjuk flicka

Publicerad 2016-09-19

10-årige Thomas Moore bestämde sig för att spara ut sitt hår och donera till cancerpatienter.

Nu berörs tiotusentals av hans fina gest, skriver Buzzfeed.

Det var för två år sedan, strax innan amerikanske Thomas Moore skulle fylla 8 år, som han bestämde sig för att spara ut sitt hår. Han hade då sett sin mamma Angie Pulos titta på en Facebookvideo om en ung tjej vid namn Kyssi Andrews som hade cancer och hade förlorat allt sitt hår på grund av det.

När Thomas frågade om videon berättade mamman om cancer och varför cellgiftsbehandling gör att man tappar håret. Det var då han bestämde sig för att spara ut sitt eget hår och helt sonika ge det till henne.

– Han satte ingen tidsgräns för hur lång tid han skulle låta håret växa utan han ville bara att det skulle vara långt nog för att göra tjejej glad. Och det började bra när hans hår var kort men när afrot blev längre flätade vi in det gör att hålla det fint, berättar Thomas faster Amber Ray för Buzzfeed.

Delats vidare av tiotusentals

Thomas är dessutom väldigt håröm och var nära att avbryta hela projektet – men varje gång sa han att han fokuserade på varför han lät håret växa. Och så i lördags var det klart. När Ray twittrade en före- och efterbild fullständigt exploderade nätet och över 50 000 människor delade bilden vidare.

– Han var nervös när han skulle klippa sig men efteråt sa han att det kändes bra och att han hoppades att det skulle göra folk lyckliga.

Håret Thomas lämnade in var tillräckligt för att göra hela tre peruker.