Delfiner tvingas upp på land – så att turister kan ta selfies

Publicerad 2019-01-07

En video från en djurrättsorganisation visar hur delfiner tvingas upp på poolkanten. På så sätt får besökarna en chans att posera med dem och ta selfies. Nu vill organisationen att den här typen av underhållning förbjuds.

Det är djurrättsorganisationen Movement to End Animal Circuses in Indonesia som publicerat videon som upprör många. I klippet, som är inspelat på en cirkus i indonesiska Tangerang, ser man hur delfiner tvingats upp på land. Syftet är att besökare ska få en möjlighet att ta bilder tillsammans med djuren, skriver New York Post.

”Det här kan skada delfinerna. Deras känsliga hud gnids mot det grova golvet och skyddsräcket”, skriver organisationen i ett öppet brev till Indonesiens miljöminister Siti Nurbaya Bakar.

Här poserar en familj med delfinerna.

Vill ha förbud

Vidare beskriver de hur delfinerna tvingas ”pussa” besökarna när de fotograferas. Nu vill organisationen att den här typen av cirkusunderhållning förbjuds helt.

”Utnyttjandet och misshandeln av dessa djur kan inte motiveras. Dessa delfiner är ofta ur vattnet under långa perioder”, skriver de.

Enligt organisationen är det påfrestande för djuren – både psykiskt och fysiskt. Dessutom tror de att tilltaget får samhället och framför allt barn att bli ”likgiltiga inför djurs lidande”.