Många rädda för att tvätta bilen

Uppdaterad 2021-11-05 | Publicerad 2021-11-04

Många är rädda för automatiska biltvättar.

Det visar en ny undersökning från Hållbar biltvätt, som Mitt i rapporterar om.

– Man kanske är rädd för trånga utrymmen, eller känner obehag vid höga ljud och när borstarna kommer emot en, säger Robert Dimmlich vid Hållbar biltvätt.

En bil tvättas i en automatisk biltvätt. Arkivbild.

En ny undersökning från Hållbar biltvätt visar att drygt var femte bilist är rädd för automatiska biltvättar. Det rapporterar Mitt i.

Drygt 1000 bilister i Sverige har svarat på om de tycker det är obehagligt och otäckt att tvätta bilen i en automatisk biltvätt. 34 procent uppger att de känner någon form av rädsla. 22 procent uppger att de ofta känner rädsla.

Majoriteten av de svarande som upplever obehag i biltvätten är mellan 18 och 29 år.

– Man kanske är rädd för trånga utrymmen, eller känner obehag vid höga ljud och när borstarna kommer emot en. Att yngre personer är mer rädda kan bero på att man kanske inte haft körkort så länge och att man helt enkelt inte är lika bilerfaren, säger Robert Dimmlich, initiativtagare till Hållbar biltvätt, i ett pressmeddelande.

Och oavsett om det handlar om rädsla för automatiska biltvättar eller inte, kan Hållbar biltvätt se att 12 miljoner biltvättar sker i hemmet varje år.

– Många fortsätter att ”fultvätta” på gatan, gräsmattan eller uppfarten trots medvetenheten om att det faktiskt skadar miljön och vårt vatten. Det är ett beteende vi på sikt måste få bort, säger Robert Dimmlich.

Följ ämnen i artikeln