Två misstänka mord i södra Stockholm

Publicerad 2021-05-24

Två äldre män hittades döda på olika platser söder om Stockholm inom mindre än två timmar.

I båda fallen misstänker polisen mord.

Klockan 20.39 larmades polisen till ett bostadsområde i Huddinge söder om Stockholm. En man hade hittats död inomhus och omständigheter i bostaden fick polisen att inleda en förundersökning om mord.

– Vi har spärrat av. Kriminaltekniker är där och jobbar, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral vid 05-tiden.

Polisen arbetade under natten i bostadsområdet där mannen hittades död.

Den döda mannen är i 85-årsåldern, skriver polisen på sin hemsida och anhöriga är underrättade. Enligt uppgifter till Aftonbladet hanterades ärendet först som ett sjukdomsfall.

– Det är inget jag kan kommentera, säger Fredrik Andersson

Mindre än två timmar senare, strax efter klockan 22, hittades en man död i en lägenhet i Norsborg. Polisen hade larmats dit efter att en närstående inte fått tag på mannen.

– Det går inte att utesluta brott och därför har vi inlett en förundersökning om mord, säger Fredrik Andersson.

Polisen förhörde grannar i Norsborg i väntan på kriminaltekniker.

Lägenheten spärrades av och poliser på plats förhörde under natten grannar i flerfamiljshuset. Det dröjde dock flera timmar innan kriminaltekniker kunde skickas dit för undersökning.

Anhöriga till den döde mannen, som är i 85-årsåldern, har underrättats, enligt polisen.

Vid 08-tiden skriver polisen på sin hemsida att den tekniska undersökningen i båda fallen fortsätter, men att det i nuläget inte gjorts fynd som stärker misstankarna om att brått begåtts.

Följ ämnen i artikeln