De riktiga stjärnorna är på himlavalvet

Hej Media, har du helt och hållet sålt greppet och tappat taget? Vad ser vi ut som? Orangutanger som gillar kaffe och kashmirtröjor? Någon form av ärthjärnade grottbefolkare som mot förmodan lyckats uppfinna toalettpapper och dessutom uppleva avancerade sensationer såsom känslor?

Det är uppenbart att marknadsekonomin styr oss. Du är ju dess språkrör. Men inte behöver du väl gnida våra ansikten i det? Bara för att vi viker oss för den allsmäktiga och hänsynslösa guden pengar, betyder inte att vi går med på vad som helst.

Varför ska vi ständigt behöva veta allt om denna svintäta arvtagerskas senaste shoppingrunda, pojkvän, accessoarval eller toalettbesök?

Informationen känns lika berikande som en prutt. I bästa fall skrattframkallande tätt följt av en sekunds vidrig nyfikenhet som snabbt övergår till dålig doft och slutligen mynnar ut i intet. Lika hållbart som en vattenfylld kondom i en spikfabrik.

Britney sjunger och dansar, Brad Pitt är en bra skådis och Michael Jackson är från yttre rymden. Men denna person gör ingenting, förutom bygger ett av världens starkaste varumärken baserat på komprimerade biogaser. Helt i klass med skräddarna som erbjöd sej att sy kejsarens nya stass.

Vid närmare eftertanke är hon nog en av vår tids mest genialiska människor. Hon har med smärtsam uppenbarhet visat oss att vår aptit för bajs är gränslös. Jag vet inte hur vår kultur snubblade, men trappan den trillar nerför verkar oändlig.

I det lobotomerade limbo vi hamnar i blir kanske vår nya gud Jerry Hitler. Tänk dej själv den bästa blandningen av talkshow-host och diktator. Där äter vi alla våran egen svans och serverar avföringen till våra tvåhövdade barn. Jag måste ge det till dej Media, du har verkligen lyckats bemästra det här med konsekvensfritt tänkande.

Du är hela världens discjockey och vi dansar alla glatt med till dina ringsignaler. Jag som brukar vara sist ut från fester börjar helt enkelt oroa mej. Det verkar som att jag

behöver en stadig shot anti-ifrågasättningsmedel. För då jag tittar upp i natthimlen ser jag bara stjärnor och undrar varför du aldrig visar några bilder på dom i dina tidningar och tevekanaler.

Till nästa vecka mina vänner, lev mellan raderna eller dansa i marginalen.

Följ ämnen i artikeln