57 döda i nya attacker i Syrien

Publicerad 2011-08-07

President al-Assad försvarar våldet

Tv-kanalen Al Arabiya visade under söndagen en oidentifierad stad i Syrien bombas. Regimstyrkornas attacker mot civila skedde på flera håll i landet.

57 civila har dött i militära attacker i Syrien på söndagen.

Av dem sköts 38 aktivister ihjäl i staden Deir al-Zor, i östra Syrien.

Det är statens plikt  att "ta itu med kriminella", säger President al-Assad.

Stridigheterna i Syrien intensifierades under söndagen.

Attacken mot den östliga staden Deir al-Zor började tidigt på söndagsmorgonen,då stridsvagnar och beväpnade militärer under bombardemang intog staden från fyra håll.

38 aktivister dödades i attacken, skriver brittiska BBC News.

– Levnadsvillkoren i staden är väldigt dåliga eftersom de har varit under belägring i nio dagar. Det råder brist på medicin, välling, mat och bensin. Staden är helt paralyserad, sa en anonym aktivist till nyhetsbyrån AP.

I Hama rapporterade en tjänsteman vid Houranisjukhuset att åtta nyfödda barn dött i sina kuvöser när elektriciteten skars av till staden inför attacken i onsdags, enligt AP.

Uppgifterna har inte kunnat bekräftas då syriska myndigheter har förbjudit medier att rapportera från Hama.

Ytterligare 13 personer dödades i Homsprovinsen.

Levererar budskap

Syriens president Bashar al-Assad försvarade i ett uttalande via den statliga nyhetsbyrån Sana militärens våld mot demonstranterna, skriver Reuters.

– Att ta itu med kriminella som blockerar vägar, spärrar av städer och terroriserar invånare är statens plikt. Staten måste försvara säkerheten och skydda civila.

al-Assads kommentarer följde på ett uttalande från FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon, uppmanade den syriske presidenten att omedelbart sluta använda militärt våld mot civila.

FN säger att president al-Assad har vägrat att svara på samtal från generalsekreteraren på flera månader, enligt BBC News.

Grannlandet Turkiet, som tidigare haft goda relationer med Syrien, sa på söndagen att landets utrikesminister Ahmet Davotoglu kommer att resa till Damaskus på tisdag för att "leverera ett budskap" från Turkiet.

ANNONS