Madeleine, 18, räddad från kragbomb

Publicerad 2011-08-03

Maskerad man fäste en bomb runt hennes hals - krävde lösensumma

Mardrömmen är över för 18-åriga Madeleine Pulver.

Efter tio timmar kunde Sydneypolisens bombstyrka få loss bomben, som en maskerad man fäst kring hennes hals.

Hon har nu återförenats med sina föräldrar.

Dramat i det exklusiva bostadsområdet Mosman i Sydney fick ett lyckligt slut när polisen lyckades frigöra Madeleine från bomben kring hennes hals.

Tonåringen var ensam hemma då en maskerad man tio timmar tidigare tog sig in i hennes hus och spände en bomb runt hennes hals. Ett hotbrev med krav på lösensumma lämnades tillsammans med bomben, skriver Sydney Morning Herald.

"Kragbomb"

Klockan halv tre på eftermiddagen kunde flickan kontakta polisen, som genast skickade ut en bombstyrka för att desarmera bomben - en komplicerad process som tog nära tio timmar.

Bomben är fortfarande intakt, meddelade biträdande polischef Mark Murdoch till Sydney Morning Herald. Än vet inte polisen hurpass farlig den kan vara, men de bekräftade att den var äkta. Det är det första fallet av sitt slag i Australien och polisens bombstyrka säger sig inte ha sett något liknande tidigare.

Föremålet beskrevs av polis på plats som en ovanlig typ av "kragbomb", något som aldrig tidigare använts i Sydney, enligt tidningen Herald Sun.

Den ovanliga bomben har tidigare använts i attentat i Colombia.

Utpressningsförsök

Madeleine hör till en av Sydneys rikaste familjer och polis tror att det handlar om ett utpressningsförsök. Hennes pappa, William Pulver, som är vd för för ett internetföretag, sägs vara en av Australiens rikaste män, enligt brittiska Daily Mail.

Enligt Mark Murdoch ska flickan haft tidigare samröre med mannen som fäste bomben på henne. Polischefen ville dock inte kommentera vilka krav som ställts av mannen.

Under eftermiddagen spärrade polisen av huset och stängde av angränsande gator. Ett flertal hus evakuerades och polisen uppmanade folk att hålla sig från området.