Efter bilkaraoken – nu får azheimerdrabbade Ted skivkontrakt

Publicerad 2016-09-16

Alzheimersdrabbade Ted McDermott, 80,  från Storbritannien blev känd världen över efter att hans son delat med sig av videor där de två sjunger bilkaraoke. Nu har han fått ett skivkontrakt.

–  Det här är en dröm som slår in, inte bara för pappa utan för hela familjen, säger sonen Simon till The Telegraph.

År 2013 fick den föredetta underhållaren och artisten Ted McDermott, 80, Alzheimers. Sjukdomen har tagit sonen Simon hårt då Ted ofta inte känner igen honom som sin son. Men det finns stunder då Ted kan hantera sjukdomen – nämligen när han sjunger. Och nu har han blivit känd för sin sång.

Simon har delat med sig av filmer på honom och pappan när de sjunger bilkaraoke tillsammans och miljontals människor har sett dem. Syftet med filmerna är uppmärksamma Alzheimers och samla in pengar till den brittiska Alzheimers-organisation Alzheimer's Society.

– Vi har fått många meddelanden från människor i hela välden som säger att filmerna har skänkt dem så mycket glädje, sa Simon tidigare till BBC. 

”Teds röst är anmärkningsvärd”

80-åringen har blivit så pass känd att skivbolaget Abbey Road Studios upptäckte hans röst. Nu har han, som även kallas The SongaMinute Man, fått ett skivkontrakt. Den 23 september släpps en singel där man hör Ted ta sig an Franks Sinatras låt You Make Me Feel So Young.

– Teds röst är verkligen anmärkningsvärd för alla sångare, än mindre vid 80 års ålder, säger producenten Alexander Van Ingen till The Telegraph.

Skivan kommer även ha en B-sida där han sjunger Quando Quando Quando – den karaokelåt som han är mest känd för.

– Vi hade en 80-årsfest förra månaden och vi trodde att det skulle vara sista gången han sjöng för människor. Så det är otroligt att han nu har en singel på väg ut, säger sonen Simon och fortsätter:

– Det här är en dröm som slår in, inte bara för pappa utan för hela familjen. Det har varit en del tuffa dagar de senaste åren – speciellt för mamma.

Alla intäkter kommer dessutom att gå till Alzheimers-organisationen.

– Det är så skönt att kunna hjälpa Alzheimer's Society som ger så mycket stöd och hjälp till andra familjer som går igenom samma sak som vi, säger Simon till The Telegraph.