En gripen misstänkt för mord i Täby

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

En 19-årig man höggs i helgen ihjäl på en fest i Täby utanför Stockholm.

Nu har en misstänkt gärningsman gripits.

– Han greps i morse i Stockholmsområdet, säger polisens presstalesperson Anders Bryngelsson.

Strax efter klockan 5 i lördags morse hittades en allvarligt skadad man på golvet i en radhuslägenhet i Täby. Mannen hade huggits i ryggen och dödförklarades på sjukhus. Han identifierades senare som en 19-åring från södra Stockholm.

Nu har en misstänkt gärningsman gripits.

– Det är en person som är misstänkt för mord. Han greps i morse i Stockholmsområdet. Det är allt jag kan säga, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Enligt uppgift till Aftonbladet är den gripne en 16-åring som nyligen dömts för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.

Den mördade mannen var enligt uppgift till Aftonbladet del av ett sällskap på flera personer som tagit sig till Täby från en annan del av Stockholm för att gå på fest i bostaden där mordet ägde rum. Enligt flera källor var radhuslägenheten uthyrd via sajten Airbnb.

Flera intressanta personer

Åklagare Robert Näppi, som är förundersökningsledare, vill inte uttala sig om den misstänkte.

– Det finns ett antal personer som är intressanta att höra i det här ärendet. Då vill man inte gärna gå ut med vad man har.

Robert Näppi vill inte heller kommentera huruvida polisen har anträffat ett misstänkt mordvapen.

– Teknikerna håller fortfarande på där. Jag har i alla fall inte fått något besked om att avspärrningen är borttagen. Då utgår jag från att man fortfarande håller på att leta spår där, säger han.

1 av 8
Publicerad:

LÄS VIDARE