Gustav Fridolin efter skilsmässan: Inte så kul

Av: Anna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:
Uppdaterad:

För några veckor sedan stod det klart att Miljöpartiets tidigare språkrör Gustav Fridolin, 36, och hustrun Jennie Fridolin, 41, går skilda vägar.

Nu berättar han om beslutet och om nya singellivet.

– Det var inte så kul att skilja sig, säger han till Aftonbladet.

Det var i mitten av november som det tidigare språkröret Gustav Fridolin berättade att han och hustrun Jennie Fridolin hade beslutat sig för att skiljas efter att ha varit ett par i 15 år.

”Det var inte såhär vi hade tänkt att det skulle bli, och jag struntar i vad folk säger, för mig är det ett stort misslyckande, men nu är vi här. Och vi är överens och vi är vänner. Jag är så tacksam för allt vad Jennie kämpat och stått ut med för mig, familj och parti, jag ler åt minnena av allt vi varit med om och jag är riktigt glad över att dela föräldraskap med just dig Jennie”, skrev han i ett inlägg på Instagram.

När Aftonbladet träffar Gustav Fridolin på galapremiären av ”Star Wars – the rise of Skywalker” säger han att det inte finns någon osämja mellan dem:

– Vi är absolut jättegoda vänner. Så är det.

När Gustav Fridolin meddelade sin avgång hösten 2018 berättade han att han helst ville börja jobba som lärare igen. Sedan oktober i år undervisar han i historia, religion och samhällskunskap vid Stadsmissionens folkhögskola i Stockholmsförorten Liljeholmen.

– Jag älskar varje dag med barnen, säger han, och förklarar att han inte saknar politiken särskilt mycket:

– Nej, men jag är ju lite aktiv på fritiden. Det händer att vi har haft ett tema när alla elever i klassen ska titta på nyheterna varje dag och sedan redovisa det. Då kan de berätta saker som jag absolut inte har sett.

Du har verkligen ett helt nytt liv. Och singel är du också sedan en tid tillbaka. Får du många propåer?

– Haha! Jag klarar mig.

Dejtar du något?

– Ja … Eller nej …

Men du är alltså singel?

– Ja, säger Gustav Fridolin.

1 av 2 | Foto: CAROLINA BYRMO
”Det var inte så kul att skilja sig”, säger Gustav Fridolin.
Publicerad:

LÄS VIDARE