Orm hittades inne på snabbmatskedja: ”Har blivit övergiven”

Av: Nicole Gustafsson

Publicerad:

På lördagskvällen gjorde anställda på en lokal McDonalds i Storbritannien ett ovanligt fynd.

Mitt på restaurangen hittade de en övergiven orm.

– Tyvärr är det här något som ofta händer när det kommer till övergivna djur, säger Shane Lynn från djurorganisationen RSPCA till Sky News.

Anställda på en McDonalds-restaurang i engelska Middlesbrough gjorde ett ovanligt fynd under lördagskvällen. Mitt bland deras gäster hittade de en övergiven orm i lokalen, något som Sky News var först med att rapportera om.

Några ur personalen kontaktade djurorganisationen RSPCA för att få hjälp med att hantera ormen. Det skulle visa sig att det övergivna djuret var en majsorm som enbart var runt tre veckor gammal.

– Det ser ut som att den har blivit övergiven av någon som inte längre vill ge honom den omsorg han behöver, säger Shane Lynn från RSPCA till Sky News.

1 av 2 | Foto: RSPCA
Ormen som hittades inne på McDonalds var en cirka tre veckor gammal majsorm.

Bli övergiven: ”Händer exotiska djur”

Enligt djurrättsorganisationen så ökar antalet övergivna djur under sommarmånaderna med hela 85 procent.

– Tyvärr är det inte ovanligt att sådant här händer exotiska djur. Och anmälningar om övergivna djur är som flest runt den här tiden på året, säger Shane Lynn till den brittiska nyhetskanalen.

Den övergivna majsormen togs till en specialist där den nu blir omhändertagen. Ormen kommer förhoppningsvis sedan kunna få ett hem hos en ny ägare som vill ta hand om den.

Majsormar är inte giftiga och rätt små i storlek. De lever vilt i sydöstra och centrala USA.

Publicerad:

LÄS VIDARE