Hon lånade mammas bil

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-21

Kraschade med väninnan rätt in i betongpelaren

Den 20-åriga kvinnan lånade mammas bil och åkte söderut på E4 med en kompis.

Smällen blev fruktansvärd när bilen slog i mitträcket och slungades in i en bropelare.

20-åringen kämpade i natt för sitt liv.

Olyckan inträffade i höjd med Bredäng i södra Stockholm vid 19.30-tiden i går kväll. Förarens tillstånd beskrevs i natt som kritiskt.

– Hon är i mycket dåligt skick, säger Linda Feldt, stationsbefäl vid Söderortspolisen.

”Värsta jag sett”

Det exakta olycksförloppet var i morse okänt.

Men klart är att kvinnorna stötte in i en annan bil på motorvägen och sedan slog i mitträcket innan de slungades av vägen och in i pelaren. 20-åringen klämdes fast vid kollisionen. Smällen var så kraftig att motorn kastades ur fordonet.

– Det här är bland det värsta jag sett, sa en polis på plats.

Trafiken stängdes av i södergående riktning samtidigt som räddningstjänsten kämpade med att få ut den fastklämda föraren ur den hopknycklade bilen. Hennes jämnåriga passagerare klarade sig bättre.

– Men det är väldigt relativt i det här fallet. Ingen av dem mår bra, säger Linda Feldt.

Skars loss ur bilen

En halvtimme efter olyckan hade föraren skurits loss ur bilvraket. Hon fördes med ambulanshelikopter till intensiven på Karolinska sjukhuset. Där möttes hon av föräldrar och andra anhöriga.

Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan. Kvinnan som körde bilen var nykter, likaså föraren i den andra bilen.

– Vi behöver komma i kontakt med vittnen för att få reda på vad som hänt. Många kör vidare i stället för att kontakta polisen, säger Linda Feldt.

17-årig pojke dog

Flera unga miste livet eller skadades svårt i midsommartrafiken. En 17-årig pojke – som själv satt vid ratten – dog i en singelolycka i Ronehamn på Gotland i går morse. Tidigare under gårdagsnatten dog en annan 17-årig pojke när bilen han färdades i krockade med en älg i Sysslebäck norra Värmland. Han kastades ur bilen vid kollisionen.

Tidigare under helgen dog en 20-årig man när han körde av vägen söder om Tranås under midsommarafton.