Nu kan du klä dig som en järnlady

Av: Josefin Westin

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 7

Vill du klä dig som en järnlady?

Nu har du chansen.

Dödsboet efter Margaret Thatcher säljer 400 av hennes ägodelar – däribland dräkter och handväskor.

Storbritanniens tidigare premiärminister Margaret Thatcher dog 2013 när hon var 87 år gammal. Nu säljer hennes dödsbo ut 400 olika saker via auktionsbyrån Christies i London.

Säljer bröllopskläder

Tidigare har det ryktats om att Victoria and Albert museum i London tackat nej till ett erbjudande om att visa upp Thatchers kläder. Museet har dock förnekat detta. 

Huruvida det stämmer eller inte framgår inte i den tidigare rapporteringen i brittisk media, men hennes kläder kommer nu inte bara att kunna ses av allmänheten utan också bäras – till högstbjudande.

Dessutom säljs en av hennes berömda berömda blåa dräkter – och hennes bröllopskläder, skriver The Guardian.

På Margaret Thatchers bröllopsdag bar hon en midnattsblå sammetsklänning med en nätt hatt prydd med en rosa strutsfjäder, en blå sammetskant och en art deco-brosch. Slutpriset för bröllopsstassen väntas hamna kring 200 000 kronor.

Halsband för 2 miljoner

186 av de föremål som auktioneras ut väntas inbringa mellan 2500 kronor och 2,3 miljoner kronor vart och ett.

I övre delen av intervallet ligger ett smaragd- och diamanthalsband av det franska juveldesignhuset Chaumet.

I det nedre segmentet återfinns en sidenscarf från Washington university för 38000 kronor.

På auktionsbordet kommer det även radas upp flotta handväskor i läder, hennes trälåda där hon la sina tal som hon skulle hålla i den parlamentariska kammaren och en porslinsfigur, den amerikanska örnen, en gåva från dåvarande amerikanska presidenten Ronald Reagan.

På auktionen i London säljs 150 av de 400 föremålen. Resten auktioneras ut via auktionshusets sajt, uppger The Guardian.

Publicerad: