Jag vill be "Baren"- Molle om ursäkt

Johan "Molle" Holmgren levde rövare i TV3:s dokusåpa "Baren" år 2000.

UMEÅ. Stora delar av minayrkesverksamma år som ”tyckare” har jag ägnat åt att håna de celebriteter som agerar kändisbartendrar ute i landet.

För 5 000 spänn rakt ner i fickan ställer sig gärna ”Baren”-Molle på Statshotellet i Mjölby och häller upp öl till aspackade tanter. Jag har hånat de här människorna sedan fenomenet anlände till det här landet. Jag har gjort det i radio, i tv och i den här tidningen.

Och nu sitter jag här på ett hotellrum i Umeå och väntar på att få bege mig till nattklubben Rex. Inte som gäst, utan som attraktion.

För att göra denna långa, smärtsamma historia kort: Min fru Katrin kontaktas av nattklubben. Kan hon spela skivor på deras klubb? Hon svarar att det vill hon gärna och så anger hon ett arvode som hon tycker är rimligt. Nattklubben svarar att ”oj oj, vi hade nog tänkt oss ungefär halva arvodet. Men om du tar med dig din man så får du det du ber om.”

Katrin svarar omedelbart ja. Och så ringer hon mig och informerar att vi ska till Umeå i helgen.

Ni tycker kanske att jag borde be Katrin dra åt helvete. Det gör jag inte. Jag packar i stället min väska. Sån är jag. Jag vågar inte bråka med Katrin, särskilt inte nu när hon slutat röka och beter sig allmänt stingsligt.

Så nu sitter jag alltså här. Färden från Umeå flygplats till hotellet var smärtsam. Hela stan är tapetserad med planscher om vad som händer ikväll. Stora planscher. En oerhörd bild på Katrin med texten: ”KATRIN SCHULMAN – DJ”. Och så i ena hörnet, oerhört litet: ”Alex Schulman – minglar”.

Jag är alltså inte ens huvudattraktion. Min fru är tydligen en ännu större b-kändis än vad jag är. Jag vet inte vad jag ska säga. Jo, jag vet vad jag ska säga. Jag vill be ”Baren”-Molle om ursäkt. Och Meral. Förlåt mig. Jag ångrar att jag var dum mot er. Ni är ju mina bröder. Mina b-kändis-bartender-bröder. Vi ses på Statshotellet i Mjölby!

Följ ämnen i artikeln