Tjuvar stal Hitlers uniform

Publicerad 2014-03-18

Inbrottstjuvarna som bröt sig in i Boulevardteaterns lokaler var mest intresserade av nazistrekvisita.

När skådespelarna kom till teatern var Hitlers uniform och revolver borta.

– Det är olustigt, säger teaterchefen Roger Westberg.

I kväll var det nypremiär av föreställningen "Heil clown" om Adolf Hitlers favoritclown Charlie Rival på Boulevardteatern på Södermalm i Stockholm. Föreställningen är baserad på den spanske clownens vistelse i Berlin under andra världskriget.

Men teatern har stött på problem.

Stal Hitleruniform

Natten till i fredags, bara tre dagar innan nypremiären, hade Boulevardteatern inbrott. När personal kom till teatern låg allt i huller om buller. Till en början såg det ut som att inget annat än diverse teknisk utrustning var stulet.

– Polisen trodde det handlade om något missbruksärende. Men sedan blev det olustigt när vi insåg att Hitlers kostym, revolver, bälte, stövlar, nazibindel och ridbyxor från föreställningen hade stulits, säger Roger Westberg, chef på Boulevardteatern, som spelar Hitler i föreställningen.

Enligt Roger Westberg måste tjuvarna ha ansträngt sig för att få tag på nazistrekvisitan.

– Revolvern låg längst ner i en kista fylld med kläder, på ett väldigt otillgängligt ställe.

Spelar ändå

Skådespelarensemblen tycker inbrottet är obehagligt men vill inte spekulera i vilka som ligger bakom det.

– Det är osannolikt att man har plockat ut just de här detaljerna, som egentligen är värdelösa för alla andra förutom för oss. Det är väldigt taskigt egentligen, säger skådespelaren Ulf Montan.

Händelsen stoppade dock inte Boulevardteatern från att sätta upp föreställningen i kväll. Med hjälp från andra teatrar lyckades de få ihop kostymer och rekvisita som gjorde att de kunde genomföra föreställningen som planerat.

– The show must go on, säger skådespelaren Daniel Goldmann.