Småkusinernas show i kyrkan

Publicerad 2016-09-09

Alexander lekte med Oscar.

Leonore fyllde på sin energi med lite snacks från mamma Madeleine.

Estelle småpratade med pappa Daniel och jagade gosedjur.

Småkusinerna höll show under dopet i Drottningholms slottskyrka.

När pappa Carl Philip döptes med vatten från Öland skrek han för fullt. Alexander tog det hela med ett betydligt större lugn. Han var knäpptyst och log intresserat mot ärkebiskop Antje Jackelén som förrättade dopet.

Men när det var dags att sätta sig ner i mamma Sofias knä igen började Alexander tröttna och skruvade irriterat på sig. Pappa Carl Philip försökte lugna ner lillprinsen med en napp, men det var Alexander inte särskilt intresserad av. Han var betydligt mer sugen på att umgås med sin kusin Oscar som satt bredvid i mamma Victorias knä. De två småprinsarna lekte snart glatt med varandra i sina mammors knän längst fram i kyrkan.

Flygande gosedjur

Madeleine hade ett annat knep för att hålla stämningen på topp under ceremonin. När Leonores energi började ta slut plockade Madeleine genast fram lite snacks som lillprinsessan fick äta av.

Estelle hjälpte också till med att hålla koll på de minsta kungligheterna. Hon plockade upp ett gosedjur som en av småkusinerna tappat på golvet.

Estelle sjöng lite senare glatt med i ”Gud som haver barnen kär”.

Den nydöpta lillprinsens fullständiga namn är Alexander Erik Hubertus Bertil, och han har tilldelats hertigdömet Södermanland.