Goda nyheter

Här friar Alexander till sin Mikaela – med en flashmob

Av: 

Nicole Gustafsson

GODA NYHETER

Efter att ha planerat att fria till sin älskade i över ett halvårs tid så var det i lördags dags för den stora dagen.

Med hjälp av en flashmob, en röd matta och dolda kameror lyckades Alexander ställa till med ett hejdundrandes frieri till sin kärlek Mikaela.

– Hon grät så mycket att jag inte kunde se henne i ögonen, säger den blivande brudgummen.

Under lördagen skulle Mikaela Heffride, 31, träffa sin bästa kompis för att ha en heldag tillsammans med henne i Skövde. Men det hon inte hade någon aning om var att hennes högsta dröm skulle gå i uppfyllelse under dagen.

Mikaelas sambo Alexander Tervasmäki, 28, hade nämligen smidigt stora planer.

– Mikaela trodde jag var hemma med barnen, men i själva verkat var barnen hos farmor och jag var ju jättetaggad, berättar Alexander.

Han och Mikaela träffade varandra för åtta år sedan, och nästan på en gång så började det nyförälskade paret att prata om bröllop. De sökte på Youtube efter ”världens bästa frieri” – och då kom flashmobs upp.

– Jag bestämde mig redan då för att om Mikaela vill bli min fru i framtiden så kommer jag att fria på det här sättet. Hon förtjänar att bli sedd, älskad och få en av de bästa dagarna i sitt liv, berättar Alexander.

”Vill du gifta dig med mig?”

Efter ett halvårs planering så var det dags för Alexanders frieri att ta plats. Med hjälp av Mikaelas bästa vän lurades hon iväg till gallerian i Skövde, där hon till vardagas arbetar.

– Jag såg flera av Alexanders vänner och kollegor där, men jag tänkte bara: Jaha, de råkar väl alla vara här samtidigt som mig. Jag förstod inte då vad som skulle hända, säger Mikaela.

Med det skulle inte dröja länge innan hennes fikapaus i gallerian blev avbruten av en tjej som plötsligt började dansa. Sedan kom en till och en till – och en till. Till slut stod ett tiotal dansare framför Mikaela och dansade enligt en koreografi till låten ”Marry you”.

– Sen pekar de på mig. Då vänder jag mig mot min bästa vän och hon liksom bekräftar det jag anar. Då bara brister jag ut i gråt, säger Mikaela skrattande.

Samtidigt rullas en röd matta ut och bakom ett svart skynke med ett hjärta på dyker Alexander upp – i svart kostym med en ring i handen.

– Hon grät så mycket så jag kunde inte se henne i ögonen. Men jag frågar henne: Mikaela, vill du gifta dig med mig? berättar Alexander och fortsätter:

– Hon svarade ”ja”, men ingen hörde det eftersom hon hade händerna i ansiktet.

Mikaelas dröm blev sann

Efter att ha tagit ett djupt andetag och nypt sig själv i armen gjorde Mikaela ett nytt försök. Denna gång kunde alla i gallerian tydligt höra att hon svarade ja.

– Allt gick helt perfekt. Det har jag alla inblandade att tacka för det. Jag är jättenöjd och glad – det blev precis som jag ville.

Mikaela var inte heller besviken – trots att hon blivit lurad av nära och kära. Men frågan är om hon tycker Alexander lyckades med det han ville – ge henne världens bästa frieri?

– Ja! Det är en dröm och jag tror knappt att det har hänt. Det känns som att det bara är sånt som händer på film, men så hände det mig.

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Här är mc-knuttarnas rörande gest när kompisen friar

ÄMNEN I ARTIKELN

Goda nyheter

Frierier

Skövde