Cirkus Trump är i stan

Cleveland, Ohio. En kvinna bär helt seriöst en gigantisk osthatt.

Ett hav av vita cowboyhattar skriker synkroniserat och frustrerat.

Och där borta – i motljuset– står den store ledaren.

Rutinerade kollegor har försökt beskriva hur det går till på amerikanska partikonvent.

Politik och underhållning, tal och uppträdanden, applåder och ballonger.

Jag inser efter att ha gått igenom den femtioelfte säkerhetskontrollen och köat i en kvart till hissarna (för att åka en enda våning!): Det finns inget sätt att förbereda sig på det som utspelar sig i Cleveland just nu.

Allt är bara helt galet.

Säkert därför att republikanerna i år har en presidentkandidat som inte faller alla i smaken - Donald Trump.

Men det hade man ju kunnat vänta sig.

Ungefär som man hade kunnat vänta sig att Texasdeltagarna i likadana cowboyhattar hellre hade valt senatorn Ted Cruz och under högljudda protester begärde votering första konventdagen.

Det jag inte anade var hur hela partiet verkar ha tappat fotfästet.

Kvinnan i osthatt (tydligen helt vanligt i oststaten Wisconsin) är det mest normala här.

Den sörjande mamman till ett av offren i Benghaziattacken 2012 som skrikgråter från scenen att Hillary Clinton är ansvarig för sonens död och borde sitta i fängelse skrämmer mer.

Förre New York-borgmästaren Rudy Giulianis evighetsspya på allt som Obamas regering stått för och som Clinton vill ärva vidare (”ISLAMISTISK TERRORISM ÖVERALLT!!!”) är som att plöja igenom ett hav av näthat.

Vem har lyckats övertyga de anhöriga som talar om förlorade familjemedlemmar på temat ”de blev offer för illegal invandring” att ställa sig på scenen? De bär på så mycket ilska att de inte ens vill kalla de dömda brottslingarna utan uppehållstillstånd för människor.

Huvudpersonen flyger in från New York för att introducera sin hustru. Scenen förvandlas till något som Titanicregissören James Cameron antagligen bara drömt om. Motljuset och rökridån skapar en bild på The Donald som borde ge fotograf Urban Andersson pris vid kommande fototävlingar.

Efter att paret vinkat och pussats till Queenlåten ”We are the champions” håller Melania Trump ett tal som plagierats från Michelle Obama.

Men folksamlingen fortsätter att skandera att de vill ha Trump.

I går valde det republikanska konventet officiellt honom till partiets presidentkandidat.

I november kan han bli USA:s nästa president.

Fort, någon, ge mig en osthatt att gömma mig i.