80-årig kvinna brutalt attackerad och bestulen på guldkedja

Uppdaterad 2015-12-17 | Publicerad 2015-11-30

”Hade burit halsbandet dag och natt sedan 1959”

Kvinnan i 80-årsåldern skulle ta bussen hem när två killar följde efter henne ombord. När hon steg av blev hon attackerad, fasthållen och bestulen. Nu letar polisen efter två män som fångats på bild.

– Det är inte första gången den här duon fastnar på film när de rånar äldre, säger Amalia Ullman som är inspektör på Täbypolisen.

Den 27 augusti i år skulle en kvinna i 80-årsåldern åka buss mellan Mörby Centrum och Stocksund i Danderyd. Vad hon inte märkte var att två killar i 20-årsåldern följde efter henne ombord.

– Man ser hur de sätter sig så att de har koll på henne under färden, säger Amalia Ullman som är inspektör på Täbypolisen och nu släpper bilderna till allmänheten.

Attackerar henne med våld

När kvinnan går av bussen följer männen efter och först går man åt ett annat håll. Men precis när bussen åker ser man dem komma tillbaka och gå åt samma håll som kvinnan. Sedan berättar vittnen hur de attackerar henne och håller fast henne bakifrån samtidigt som man sliter av guldhalsbandet. Därefter springer man från platsen innan någon hinner ingripa.

Fick smycket år 1959

Kvinnan blev väldigt skärrad av händelsen och trots att hon inte skadades fysiskt när hon knuffades till marken mår hon mycket dåligt efter händelsen. Halsbandet har hon burit dag och natt sedan 1959 och det hade ett stort värde för henne. Nu vill polisen ha tag på männen.

Det är inte första gången samma duo slår till mot äldre kvinnor.

– De finns på ännu en övervakningsfilm där de begår ett liknande brott och tyvärr är det inte osannolikt att det finns fler fall, därför är det viktigt att stoppa dem, säger Amalia Ullman.

Följ ämnen i artikeln