Misstänkt mördare häktad – för smuggling

Publicerad 2015-10-09

Den 27-årige mannen som misstänks för mordet på en 60-årig kvinnan häktades i dag av Helsingborgs tingsrätt.

Men inte för mordet.

Sedan långt före mordet var mannen häktad i sin frånvaro för ett annat brott.

Den 27-årige mannen är sedan flera år tillbaka misstänkt i ett smugglingsärende med miljontals cigaretter. Han häktades i det målet redan i augusti 2012, men eftersom utredningen drog ut på tiden släpptes han på fri fot två månader senare, i oktober 2012.

Först i mitten av juli i år väckte åklagaren åtal mot 27-åringens medmisstänkta. I samband med det begärdes 27-åringen häktad igen – men då gick det inte att hitta honom, utan han häktades därför i sin utevaro.

Bodde i bilen

Vid tidpunkten bodde mannen, enligt uppgift till Aftonbladet i sin bil, en blå VW Polo i skogsområdet i Stidsvig. Polisen hade flera gånger fått påringningar om bilen, men trots detta – och trots att 27-åringen alltså var häktad i sin utevaro – greps mannen aldrig.

Förra helgen hittades den 60-åriga kvinnan död i skogen av polisens hundförare sedan hon anmälts försvunnen då hon inte kom till sin arbetsplats.

Kvinnan var mördad, och polisen efterlyste 27-åringens bil.

I förrgår hittade polisen mannen som greps och anhölls, på sannolika skäl misstänkt för mord.

Per-Axel Rosén är åklagare i smugglingsärendet.

– Jag kan inte kommentera uppgifterna om att han bott i en bil. Det är inga uppgifter som nått mig. Frågor om vilka åtgärder som gjorts för att hitta honom efter att han häktats i sin utevaro får ni ställa till tullen eller polisen.

Nekar till mord

På förmiddagen i dag häktades 27-åringen, men inte för mordet utan för smugglingsbrottet.

– Jag kommer dock förmodligen komma in med en framställan avseende mordet under dagen, säger åklagare Eleonora Johansson.

Strax före klockan 10 kom framställan in till tingsrätten, och häktningsförhandling avseende mordet kommer att hållas i eftermiddag.

Den 27-årige mannen nekar till mordanklagelserna.