”Han misstänks tillhöra en liga”

Publicerad 2015-10-15

Polisen går ut med film på notorisk bedragare – så kan du hjälpa till att hitta honom

Mannen har hämtat ut dyra telefoner i Östergötland vid flera tillfällen – men vad han inte vet är att han fångats på film och att polisen nu vill ha allmänhetens hjälp att få tag på honom.

Under en period mellan den 15 och 25 september har mannen som syns på filmerna hämtat ut dyra telefoner med falska id-kort i Linköping, Norrköping, Mjölby och Katrineholm.

– Det är ofta organiserad brottslighet bakom den här typen av bedrägerier, därför är det oerhört viktigt att stoppa hans brottsliga bana, säger Mikael Månsson som är förundersökningsledare på bedrägeripolisen i Östergötland.

Tagit personnummer

Mannen har skapat eller köpt falska id-kort där hans egen bild kopplas ihop med personnummer och namn på privatpersoner som ofta inte ens vet om att någon har kapat deras identitet. Med de falska korten har mannen sedan hämtat ut beställda telefoner för stora summor hos postombud, som han inte betalar för. Kostanden får telefonbolagen själva stå för i de här fallen.

– Det är en vanlig typ av bedrägeri som sker allt oftare och det är viktigt att folk tipsar oss om de känner igen den här mannen, säger Mikael Månsson till Brottscentralen.

Vet du någonting om mannen på filmen, mejla tips@brottscentralen.se eller ring polisen på 114 14 och be att få lämna tipset till Mikael Månsson.

Du ser Brottscentralen på Investigation Discovery och Aftonbladet TV just nu.