Polisen söker vittnen efter mordförsök

Publicerad 2016-02-24

Två ensamkommande bröder knivskars

Den 2 december förra året var två ensamkommande pojkar nära att mista livet efter ett mordförsök. Nu söker polisen vittnen till händelsen.

– Vi behöver få reda på hur hela scenariot sett ut, säger polisens.

Polisen pekar ut tre händelser under kvällen i utredningen angående mordförsöket i Hjulsta den 2 december. En av de två ungdomarna som blev offer för mordförsöket har fastnat på film vid tunnelbanestationen i Hjulsta i västra Stockholm. Klockan halv åtta, kort efter filmsekvensen spelats in, blev han misshandlad på torget i Hjulsta och han tog sig hem för att möta sin bror.

– De tar sig sedan gemensamt ner till torget igen och blir misshandlade och sedan jagade till bostaden vid Hidinge backe, säger Anton Larsson, utredare polisen i Rinkeby.

Båda allvarligt skadade

I anslutning till bostaden blev ungdomarna allvarligt knivskurna. Då är klockan runt nio på kvällen.

– De blir väldigt allvarligt knivhuggna och är nära att mista livet, säger Anton Larsson.

Tre personer har gripits misstänkta för mordförsöket och nu vill polisen ha in vittnesuppgifter från kvällen.

– Det kanske finns någon som kan peka ut vad som hänt. De två första händelserna har vi nått en del framgång i, men vid mordförsöket kan målsägandena själva inte berätta vad som hänt i och med att de förlorat medvetandet, säger Anton Larsson.

Var du på plats i Hjulsta den 2 december eller har du sett någonting? Kontakta polisens avdelning för grova brott i Rinkeby via 114 14 eller mejla tips@brottscentralen.se

Följ ämnen i artikeln