Hör röks tjuven ut under inbrottet

Publicerad 2016-04-13

Tidigt i söndagsmorse slog tjuven sönder entrédörrarna in till Statoil på Göteborgsvägen i Mariestad. Bara sekunder senare springer han ut igen, efter att butiken rökfyllts.

– Han blev nog överraskad och spak. Han såg skärrad ut när han lämnade, säger stationschefen Peter Forslund.

På övervakningsbilderna ser man tjuven sätta på sig en mask över huvudet, plocka upp en stor sten, innan han slår sönder entrédörrarna till butiken under några minuter. Det han missade att läsa på dörrarna var att butiken var utrustad med ett röklarm som aktiverades så fort han klivit innanför dörrarna.

– Han fick vända om utan att få med sig något, säger stationschefen Peter Forslund.

Det var tur att han vände om, annars hade han blivit kvar där?

– Det var väl tur att han inte tvekade där för hans skull. Kanske var otur för min del, jag var där sex minuter senare, det hade varit kul att träffa honom.

Blixtar och rök

Röken som fyllde butiken är så pass tjock att man inte kan se handen framför sig enligt stationschefen. Samtidigt drar ett ljudlarm på 120 dB igång och även blixtrar flashar med jämna mellanrum.

Det här var första gången som larmet löstes ut i butiken och trots att tjuven fortfarande är på fri fot, är Peter Forslund nöjd med sin larminvestering.

– Ja, det är det. Det är ju tråkigt när det sker inbrott, det blir kostnader med glasrutor och annat men har man det här larmet finns det inte en chans att de får med sig nånting, säger Peter Forslund.

Följ ämnen i artikeln