En identifierad efter brutal stöld mot Nina, 81

Publicerad 2016-04-07

Polisen har nu lyckats identifiera en av gärningsmännen som misstänks ha tömt 81-åriga Nina Jouravlovas sparkonto. Men fortfarande behöver de tips om vem den andra gärningsmannen är.

När 81-åriga Nina Jouravlova handlade på skärholmes centrum den 12 mars i år blev hon förföljd i 40 minuter av en man, som sedan stannade henne i en snurrdörr, tog tag i hennes arm och stal hennes bankkort. Bara 6 minuter senare tömde ytterligare en gärningsman Ninas konto på alla hennes sparpengar, drygt 20.000 kronor.

– Jag hade sparat ihop pengarna krona för krona. Jag är redan gammal och jag vet att begravningen kostar mycket, sa Nina Jouravlova till Brottscentralen då.

En identifierad

Inslaget om Nina har nåt över en miljon människor på Facebook och tack vare tips har nu polisen lyckats identifiera den gärningsman som förföljer 81-åriga Nina, han misstänks för stöld och bedrägeri och han har varit inblandad i flera liknande utredningar tidigare.

– Ja det är en framgång tycker jag men jag hoppas att den andra också ska dyka upp och att folk känner igen honom, säger Viktor Jouravlov, Ninas son.

Fortfarande är en gärningsman okänd för polisen, som behöver din hjälp med att identifiera honom.

Känner du igen mannen eller har du andra uppgifter att lämna kring fallet, hör av dig till polisen på 114 14 eller mejla oss på tips@brottscentralen.se

Följ ämnen i artikeln