Finansministerns skatteangrepp på M, KD och SD

Publicerad:
Uppdaterad:

SAMHÄLLE

Magdalena Andersson går till angrepp mot M, KD och SD.

I sitt Almedalstal anklagade hon partierna för att vilja sänka skatter på 20 miljarder kronor.

– Välfärd mot skattesänkningar består som konflikt i svensk politik.

Finansminister Magdalena Anderssons tal i Almedalen kretsade mycket kring vikten av att ha ett jobb och betala skatt till den gemensamma välfärden.

– Sverige är ett av världens mest jämlika länder. Vår generella välfärd har en omfördelande kraft.

Hon gick till angrepp mot M, KD och SD och deras budget som enligt finansministerns siffror innehöll skattesänkningar på 20 miljarder kronor.

– Innan en ny regering var på plats röstade M, KD och SD igenom skattesänkningar på 20 miljarder kronor. Pengar som ökade klyftorna mellan pensionärer och löntagare. Inte en enda skattesänkning kommer utbilda eller anställa en sjuksköterska.

1 av 8 | Foto: Lotte Fernvall

Klimatsmart samhälle

Magdalena Andersson pratade också om att regeringens arbete mot skatteflykt ska fortsätta.

– Skamgränsen är att alla åtminstone betalar den skatt som svenska folket i demokratisk ordning har beslutat. Men ändå har alla konsulter som erbjuder ljusskygga upplägg gott om uppdrag.

Hon berörde också vikten kvinnors rätt till abort och anklagade Kristdemokraterna för att svaja på det, med anledning av Lars Adaktussons uppmärksammade röstande i EU-parlamentet. Hon tog upp klimatet och lovade att regeringen ska göra mer för att bromsa uppvärmningen.

– Att välja klimatsmart är viktigt. Men det största ansvaret måste politiken ta. I politiken har vi aldrig haft bättre  förutsättningar att bygga ett klimatsmart samhälle. Vi ska göra det så det fungerar i varje del i vårt land.

Publicerad:

LÄS VIDARE