Partiledare duellerar – om flyktingar

Uppdaterad 2017-11-07 | Publicerad 2017-11-06

Nu är det dags för andra ronden av partiledarduellerna i TV4.

I kväll drabbar Annie Lööf samman med Jimmie Åkesson om flyktingar. Och Jonas Sjöstedt tar matchen med Jan Björklund om brott och skatter.

– Centern vill ju återgå till den ordning som gällde innan det gigantiska flyktingkaoset som gällde 2015. Jag vill gå ytterligare några steg åt andra hållet, säger Åkesson.

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

Partiledarduellerna i TV4 genomförs under två måndagar i följd. Förra veckan inleddes med en match mellan statsministerkandidaterna inför nästa års val, Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M), men också Ebba Busch Thor (KD) och Isabella Lövin (MP) drabbade samman.

Och i kväll sker alltså andra omgången.

Kvinnors ohälsa och skatter

Kvällens sändning inleds klockan 20.00 i TV4 och innan dess hålls ett uppsnack som sänds i tv4play.

Först ut att duellera är Centerpartiets Annie Lööf som tar sig an Jimmie Åkesson (SD) om den svenska flyktingpolitiken och kvinnors ohälsa. Tidigare möten dem emellan har resulterat i hårda replikskiften.

Åkesson var den första partiledaren att anlända till TV4.

Han hade föredragit en mer ”fri debatt”, istället för på förhandsbestämda ämnen.

– Jag hade önskat mig en mer fri debatt istället för att redaktionerna i Stockholm bestämmer vad väljarna tycker är viktigt, säger Åkesson till Aftonbladets utsända, sa Åkesson.

Sjöstedt: ”De rikaste smiter från skatt”.

Därefter är det Jonas Sjöstedt (V) och liberalernas Jan Björklund som ska avhandla skatter och brottslighet. Avslöjandena kring den så kallade Paradis-läckan kommer att komma upp.

– I går avslöjades det hur de absolut rikaste smiter i från skatt, sa Sjöstedt.

Och han kritiserade Leif Östling, ordförande för Svenskt Näringsliv, som sa ”vad fan får jag” för den skatt han betalar.

– Det är den här attityden, vi som är så rika behöver inte bidra för att samhället ska fungera, sa Sjöstedet.

I slutskedet av sändningen ska alla fyra partiledarna debattera skolan.

Aftonbladet direktrapporterar från hela duellkvällen.

Vill du ha politiknyheter direkt i ditt flöde? Klicka här och gilla Aftonbladet Samhälle på Facebook!