Löfven, Persson och Carlsson i sångkupp

Hemligt projekt om Socialdemokraternas historia

Publicerad:
Uppdaterad:

SAMHÄLLE

26 år efter Ingvar Carlssons bejublade kongressrap ”Jag heter Ingvar” planeras en ny sångkupp inom Socialdemokraterna.

Stefan Löfven, Göran Persson och Ingvar Carlsson uppges enligt källor ha spelat in en ny låt – hos ex-abban Benny Andersson.

– Jag kan bekräfta att vi håller på med en kul grej för att uppmärksamma S spännande historia, säger Jesper Eneroth (S).

I Benny Anderssons studio på Skeppsholmen har ett hemligt projekt pågått. Det är Socialdemokraterna som arbetar med en inspelning där partiets mångåriga historia ska uppmärksammans. 2017 firade S 125-årsjubileum och nu i mars håller partiet kongress i Örebro.

1 av 3 | Foto: PETER KNOPP
Ingvar Carlsson under ett möte inför valet 1994.

Löfven, Persson och Carlsson

Enligt uppgifter till Aftonbladet planeras en rejäl överraskning för partimedlemmarna – som inkluderar en rad S-ledare.

Källor framhåller att både statsminister Stefan Löfven samt hans företrädare Göran Persson och Ingvar Carlsson är med i projektet. Om Håkan Juholt och Mona Sahlin också har någon del i det hela är dock oklart.

Överraskningar av detta slag har förekommit förut inom S – framför allt i samband med partiets kongressfester. Mest kända bidragen är Ingvar Carlssons rap ”Jag heter Ingvar” från kongressen 1993 och Thomas Bodströms schlagersång i rosa peruk från 2005.

”Hyrt in oss i studio”

Hos studion där inspelningen ska ha skett vill man ingenting säga utan hänvisar i stället till Jesper Eneroth, son till infrastrukturminister Tomas Eneroth och ansvarig för projektet inom S.

– Jag kan bekräfta att vi håller på med en kul grej för att uppmärksamma S spännande historia och att vi har hyrt in oss i en studio. Det är allt jag kan säga, säger Jesper Eneroth.

Inte heller presschefen i regeringskansliet, Odd Guteland, eller Stefan Löfvens pressekreterare har något att säga. Även de hänvisar till Eneroth.

• Vill du ha politiknyheter direkt i ditt flöde? Klicka här och gilla Aftonbladet Samhälle på Facebook!

Publicerad: