Björklunds smocka: ”Ni borde skämmas”

Publicerad 2018-08-27

Statsministern inledde sitt anförande med att försvara sin mandatperiod och den välfärd han säger sig kämpa för.

Men när det kom till LSS-barnen och besparningskraven på försäkringskassan rök partiledarna ihop.

– Ni borde skämmas, säger Jan Björklund (L) till statsministen.

FÖLJ VÅR DIREKTRAPPORTERING:

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

Många ville ta replik på statsministern som inledde med att berätta om sin mandatperiod. Fler är har jobb och budgeten har gått från underskott till överskott. Välfärden ska fungera, menar statsministern.

Men många ville ifrågasätta hur. 

Annie Lööf ville prata om LSS och besparningskraven på försäkringskassan. Hon pratar om familjer som har barn som fått indragna assistanstimmar.

– Vad har du för besked till de föräldrar som tvingas lämna in sina barn på barnboenden, säger Annie Lööf?

Skyller på lagen

Stefan Löfven vill ändra lagen, som stiftades under alliansens tid. Det är den lagen som gör att domarna, och han vill att alla barn som ska ha rätt till LSS ska få det.

Statsministern säger att han vill ha en bred överrenskommelse som ska stärka LSS.

– På toppen av det behövs det rejält resurser, och då går det inte att sänka skatten i 100-miljarders klassen, säger Löfven till Annie Lööf.

Men när det blev Jan Björklunds tur höll med sin allianskollega. Han menar att det blivit som det blivit för att regeringens besparingskrav på försäkringskassan.

– Ni borde skämmas när ni ser effekterna av detta, säger han.

FRÅGA LENA:

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.