Försökte få till uppgörelse - utan M och KD

Uppdaterad 2015-10-23 | Publicerad 2015-10-21

Under pågående flyktingförhandlingar skickade arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) ut en trevare till Centerpartiet och Folkpartiet.

Målet var en uppgörelse utan Kristdemokraterna och Moderaterna, erfar Aftonbladet.

I morgon ska regeringen, Vänsterpartiet och Allianspartierna träffas för ett tredje möte om den akuta flyktingkrisen. Ingen överenskommelse är ännu nådd, men enligt vad Aftonbladet erfar har man kommit överens om flera frågor. Alla partier har sagt att det är viktigt att få till en så bred överenskommelse som möjligt, där så många partier som möjligt är med.

Men enligt vad Aftonbladet erfar ringde arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) i går upp företrädare från Centerpartiet och Folkpartiet för att försöka få till en uppgörelse - utan Moderaterna och Kristdemokraterna.

Enligt vad Aftonbladet erfar tackade båda nej - man vill hellre se en så bred uppgörelse som möjligt.

Aftonbladets källor berättar att det var Johanna Jönsson, som företräder C som fick samtalet för Centerpartiets räkning. Centerledaren Annie Lööf är mammaledig men hålls informerad om överläggningarna. Hon ska enligt vad Aftonbladet erfar ha rådslagit med sin vice ordförande Anders W Jonsson samt partisekreteraren Michael Arthursson och kommit fram till att en uppgörelsen mellan enbart regeringen, C och FP inte var aktuell.

Ylva Johanssons pressekreterare Darina Agha varken dementerar eller bekräftar uppgiften.

– Samtalen fortsätter imorgon, då fortsätter diskussionen, säger hon.

Expressen var först med att rapportera om nyheten.

FÖRDJUPNING Läs mer om flyktingkrisen på vår specialsajt

Hjälp, vad händer? Vi förklarar
flyktingkaoset