Fler riksdagsledamöter har fuskat med SJ-poäng

Publicerad:

SAMHÄLLE

Ytterligare nio riksdagsledamöter har anmält sig själva för att ha använt SJ-poäng felaktigt.

Nu erkänner ledamöterna att de har gjort fel.

''Jag inser efter att frågan har uppmärksammats att jag har gjort fel och skyndsamt vill korrigera det'', skriver C-politikern Fredrik Christensson.

Det var i början av veckan som det blev känt att Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé, 39, hade fuskat med sina SJ Priopoäng. Han hade, trots att det är emot reglerna, köpt vin, privata tågbiljetter och mat för poängen, vilket Expressen rapporterade om.

Nu kommer det fram att fler riksdagsledamöter gjort samma sak. Sedan tidigare är det känt att Centerpartietsgruppledare Anders W Jonsson och Sverigedemokraten Roger Hedlund också gjort privata inköp.

Fredrik Christensson (C), riksdagsledamot från Lysekil, anmälde sig igår till riksdagsförvaltningen att han också använt poäng felaktigt.

''Jag inser efter att frågan har uppmärksammats att jag har gjort fel och skyndsamt vill korrigera det'', skriver han i mejlet till riksdagsförvaltningen Aftonbladet tagit del av.

Fler ledamöter erkänner

SVT Nyheter har varit i kontakt med riksdagsledamöter som har någon form årskort från SJ. De flesta svarar att de inte använder poängen alls, medan andra uppger sig ha köpt tjänsteresor enligt regelverket.

Men även Kristina Yngwe (C), Helene Petersson (S), Annika Lillemets (MP), Staffan Danielsson (C), Åsa Eriksson (S) och Christina Östberg (SD) säger att de använt bonuspoängen felaktigt och handlat bland annat måltider och snacks.

”Även jag har använt mina priopoäng för att köpa mat i bistron på SJ snabbtåg”, skriver Helene Peterson och att hon vill att summan på knappt 1000 kronor dras av från hennes arvode så att det blir rätt.

Ingen av ledamöterna SVT Nyheter varit i kontakt med uppger att de handlat alkohol för poängen. Beloppen varierar mellan 400 kronor och 2 500 kronor.

Publicerad:

LÄS VIDARE