Vår- och sommarvikariat

Publicerad:

OM AFTONBLADET

■ ■ Vi drar nu igång sommarvikarie-rekryteringen, trots att det kan kännas långt kvar till gröna ängar och humlesurr.

■ ■ Anledningen är att vi kommer att ha flera vikariat som börjar tidigare, och som sträcker sig över sommaren.

■ ■ Vi är därför nyfikna och intresserade av dig, som vet att du kan börja jobba redan någon gång i vår, eller - så klart - till sommaren.

Vad söker vi? 

Webbredaktörer: Yrket ser olika ut på de flesta journalistiska arbetsplatser. Även hos oss, eftersom vi har många redaktioner. Beskriv därför vad du kan och hur dina erfarenheter ser ut, så ser vi var du kan passa in. Vi jobbar i Escenic och det är därför en extra merit om du kan detta program.

Medarbetare till tv: Medarbetare till Aftonbladet TV. Vi söker LIVE-reportrar, programledare, bildproducenter och tv-redaktörer inför sommaren. Du ska vara videoreporter och kunna redigera i Premier. Du brinner för nyheter, nöje eller sport - eller alla tre - och har en förståelse för hur det nya medielandskapet förändrar journalistiken.

Du rör dig vant i sociala medier, vill göra de bästa tv-klippen och vara med och leda utvecklingen av livesändningar i Sverige.

Vill du göra tv med Sveriges ledande online-tv-redaktion ska du söka sommarvikariat hos oss!

Redigerare: Du älskar redigering och du har koll på Adobe-programmen. Har helst journalistutbildning och erfarenhet av att arbeta med redigering på liten eller stor daglig tidning eller magasin. Hos oss arbetar redigerarna både med formgivning, rubriksättning, textredigering och bildbehandling. 

Reportrar: Främst till nyhetsredaktionen – Breaking News heter den hos oss. Du brinner för journalistik helt enkelt. Har ryggmärgsreflex i jobbet när det gäller etik och källkritik, och kan jobba snabbt både direkt online och till printversionens deadline. Vi söker dig som kan och förstår hur man hittar nyheter via sociala medier, vågar vara personlig och som förstår hur du får spridning på artikeln.

Fotografer och bildredaktörer: Vi söker dig som har rejäl erfarenhet av att arbeta med bildjournalistik, och dig som jobbat som bildredaktör inom media eller bildbyrå. Självklart kan du Photoshop på en hög nivå. Hos oss arbetar fotograferna oftast ute på fältet tillsammans med en reporterkollega. Du ska därför vara beredd på att resa och arbeta skift. Våra fotografer arbetar med både still- och rörlig bild, så det vill vi att du också gör och har erfarenhet av. Frågor om tjänsterna kan vår bildchef Anne Kindahl svara på. Hennes epostadress är

anne.kindahl@aftonbladet.se

Vilka kvalifikationer behövs?

Journalistutbildning är bra, men erfarenhet från att ha jobbat på andra nyhetssajter är ännu bättre. Vi söker dig som är en engagerad journalist, som med noggrannhet och starkt driv vill utvecklas i yrket. Det kan vi garantera att du gör hos oss.

Vad får du?

En stimulerande arbetsplats där varje publicering når en miljonpublik. Ett roligt, utvecklande arbete, där din kompetens och dina idéer kommer att tas tillvara. Vår arbetsplats präglas av laganda - alla hjälps åt.

Har du sökt jobb hos oss förut? Hör av dig igen!

Konkurrensen ser alltid olika ut, och du har säkert byggt på ditt cv med nya erfarenheter.

Vad vill vi ha?

Ett presentationsbrev, en överskådlig meritförteckning, samt namn och kontaktuppgifter till referenspersoner. Helst både mobilnummer och epostadress.

Berätta när du tidigast kan börja.

Ange också din privata epostadress, så tappar vi inte kontakten med varandra.

Vi blir extra glada om du lägger all text direkt i mejlen. Vänta med arbetsprover.

Och – chansen att bli inbjuden till intervju ökar med hur snabbt du hör av dig, eftersom kalendern fylls snabbt.  Det finns som sagt jobbmöjligheter med start före sommaren.

Sista ansökningsdag för sommarjobben är den 28 februari och du mejlar din ansökan till marianne.peterson@aftonbladet.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Marianne Peterson

Rekryteringsansvarig för redaktionell personal

Publicerad: