Solsäkra Hurghada i Egypten

Solsäkra Hurghada i Egypten har de senaste åren vuxit i snabb takt från att vara en enda turistort, till ett tiotal olika turistcentra längs den här delen av Röda havskusten. Så det gäller att välja rätt – beroende på vilken sorts semester man vill ha. Du hittar länkar för nedladdning av resguiden i botten av artikeln.

Många av Hurghadas charterturister väljer en ren hotellsemester, där nästan all tid tillbringas på hotellets privata strand eller runt poolen och med barnen i ett skojigt vattenland. Mat och dryck finns också, och ofta dessutom kvällsunderhållning.

Andra tycker boendet betyder mindre, och lockas mest av att dyka eller snorkla i det turkosskimrande, varma Röda havet. Är dykningen viktigast bör man söka sig till badorterna runt Marsa Alam, där reven är mycket mer välbevarade.

Ett tredje alternativ är att ta in egyptisk vardag maximalt och då är centrala Hurghada det bästa valet.

Eller kanske det är gamla tempel och Kairos pyramider som lockar mest, i kombination med sol och bad?

Valen är många – och journalisten Johan Öberg har därför utforskat Hurghadas kust, och gör korta nedslag på många av de charterorter som står till buds i dag. Och ger förstås tips om allt från mat till shopping och nattliv också.

Några rubriker i resguiden:

  Resan hit

  Ta sig runt

  Boende

  Mat och dryck

  Shopping

  El Dahar

  Sekalla

  New Hurghada/Promenade

  El Gouna

  Makadi Bay

  Sahl Hasheesh

  Soma Bay

  Port Ghalib

  Marsa Alam

  El Quesir

  Utflykter

Reseguiden till Hurghada består av 24 A5-sidor och publicerades i februari 2013.
Plus-kunder laddar förstås ner resguiden utan kostnad!