Gotlandsbåten stänger bokning

Publicerad:
Uppdaterad:
Den försenade Gotlandsbåten M/S Västervik ligger kvar i en grekisk hamn.
Foto: GEORGE GIANNAKIS
Den försenade Gotlandsbåten M/S Västervik ligger kvar i en grekisk hamn.

Resa | Gotland

Gotlandsbåten stänger bokningen för resten av säsongen. Färjan är fortfarande kvar Grekland.

– De sköter sig riktigt dåligt. Vi har inte fått någon ersättning eller några besked, säger en resenär.

Gotlandsbåtens styrelseordförande Pigge Werkelin åkte under måndagen ner till Grekland för att tillsammans med vd:n Lars Meijer förhandla med det grekiska rederiet. Enligt Julia Bendelin, marknadschef, är det en mycket kritisk situation och företaget har i nuläget inte något definitivt besked om vad som händer med M/V Västervik. Därför stänger de nu bokningen tillfälligt för resten av säsongen, rapporterar helagotland.se.

– Det är riktigt skarpt förhandlingsläge nere i Grekland och de har inte tid med något annat än att sköta förhandlingarna. Vi hoppas ha ett mer definitivt besked i morgon, säger Julia Bendelin.

Färjan skulle slutbesiktigats under måndagen för att sedan anlända till Sverige i veckan men några tester har inte genomförts. Färjan får inte lämna den grekiska hamnstaden Pyreus.

Dubbel kostnad för biljetterna

Ett par från Västervik bokade sin resa till Gotland redan i januari för att vara garanterade en plats med det nya lågprisrederiet Gotlandsbåten. På fredag skulle de resa till Visby för att besöka goda vänner. Men ännu har de inte fått några besked från rederiet om att deras resa ställts in. 

– De sköter sig riktigt dåligt. Vi har inte fått någon ersättning eller några besked. Vi har flera bekanta som befinner sig i samma situation.

Trots att paret lämnat flera påminnelser har Gotlandsbåten inte återkommit. Västerviksborna som vill vara anonyma har nu bokat om sina biljetter med konkurrenten Destination Gotland – och lagt ut dubbel kostnad för biljetterna.

– Det här osar fiasko.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN