Maten i luften fyra gånger dyrare

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-15

Flygmaten är ofta höjdpunkten på en annars långtråkig flygning - oavsett hur det smakar och vad det kostar.

Se till att inte vara hungrig på flyget.

Matpriserna är nästan fyra gångerhögre i luften än på marken.

Priset på flygstolen må vara billig hos lågprisbolagen, så som Ryanair, Easyjet och Flybe. Men de tar igen pengarna genom att sälja svindyr mat.

Mat och dryck är nästan fyra gånger högre (374 procent av kostnaden) på lågprisflygen än om du hade köpt samma varor i en mataffär, visar en undersökning som sajten travelsupermarket.com gjort.

Dyrare än på flygplatsen

Flygens matpriser är också betydligt dyrare i jämförelse med flygplatsens.

En macka som kostar 1 brittisk pund i en brittisk mataffär kostar 2,4 pund på flygplatsen, 4,39 pund hos Ryanair och hela 3,95 pund hos Flybe.

Störst är prisskillnaden på snask som chips, kex och muffins och minst på choklad.

Rådet från travelsupermarket.com är att ta med sig mat hemifrån och köpa dricka i avgångshallen för att spara pengar.

Följ ämnen i artikeln