Ladda hem guiden till GOTLAND

Publicerad:
Uppdaterad:

Resa | Gotland

- läs mer och tjuvtitta

Det är roligt att titta på folk som kommer till Gotland för första gången. De kan liksom inte riktigt tro att det de ser är sant. Man går där längs Visbys gränder och ser deras tefatsögon när de kollar på alla gamla hus, ruiner och rosenträdgårdar. Gång på gång utbrister de saker som: ”Det är ju som ett annat land”, ”Det är ju ruiner överallt” och ”Vilken utsikt”.

Likadant är det när man åker ut på ön. Det är en strid ström av: ”Det ser ut som på månen”, ”Otroligt häftig miljö” och ”Vilken fin strand”.

Det är helt enkelt ganska skoj att visa upp Gotland för folk. Tacksamt.

Och det tuffa med Gotland är att intrycket håller i sig efter de där första dagarnas eufori. Känslan liksom växer och djupnar och man vill bara åka tillbaka. Och inte bara på sommaren. Ta chansen att åk hit på den milda hösten eller den vackra våren och se ett annat, lugnare och kanske lite mer äkta Gotland.

Det är ingen slump att de flesta som åker hit slutar som Gotlands-lovers. Det är helt enkelt svårt att värja sig.

Så skriver Aftonbladets reporter Eric Thorsson om svenskarnas favoritsommarö.

Några av rubrikerna som finns med i guiden:

- Ta sig hit

- Ta sig runt

- Boende

- Restauranger

- Barer

- Klubbar

- Utflykter

- Evenemang

Guiden innehåller också praktiska kartor och många bilder. Om du är Plus-medlem (19 kr/månad) laddar du hem guiden till din dator utan extra kostnad. Sedan kan du skriva ut guiden och ta med den på resan.

Gotlandsguiden består av 16 sidor i A5-format och publicerades den 20 juni 2007.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN