Tensta

En död i Tensta – uppgifter om skjutning

Av: 

Niklas Eriksson

Elle Kari Karlsson

Jamshid Jamshidi

Andreas Bardell

Mattias Sandberg

SENASTE NYTT

Tidigt i morse hittades en blodig ung man utomhus i Tensta och dödförklarades på plats.

– En förbipasserande slog larm efter att ha hittat personen svårt skadad, säger Ola Österling vid Stockholmspolisen.

När mannen mördats är okänt.

Tidigt på måndagsmorgonen inleddes en stor polisinsats i Tensta, i västra Stockholm.

– Det var massor med sirener när jag skulle gå till jobbet, säger ett vittne till Aftonbladet.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska det röra sig om en skjutning. Polisen bekräftar strax efter 07-tiden att en person är död. Det ska enligt uppgift till Aftonbladet röra sig om en ung man som hittats blodig utomhus.

Mannen, i 20-årsåldern, misstänks ha skjutits till döds och ska under en tid innan mordet ha burit skyddsväst, enligt uppgift till Aftonbladet.

Larmet kom från en person som hittade mannen skadad på marken, men som enligt polisen inte sett något som ger någon ledtråd till hur mannen hamnat på platsen.

– Det är en förbipasserande som hittat mannen svårt skadad på den här anträffandeplatsen, i nuläget kan vi inte säkert säga att det är brottsplatsen, säger Ola Österling vid Stockholmspolisen.

– Det finns övervakningskameror i området som har tömts och materialet kommer att gås igenom för att se om det kan finnas något kopplat till händelsen.

Under måndagen har polisens arbete i området fortsatt med bland annat en teknisk undersökning och dörrknackning.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska det bland annat ha hittats hylsor. På bilder från området syns också hur polisens tekniker placerat ut bruna papperspåsar i snön i närheten av platsen där mannen hittades.

Kameror sattes upp på torget i Tensta under 2017 och har använts i hundratals polisutredningar sedan de sattes i bruk. Under åren som gått sedan dess har även övervakningen i området utökats, bland annat med en kamera på Risingeplan.

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Tensta

ÄMNEN I ARTIKELN

Tensta

Stockholm