"Vinner inte vi kommer det katastrofrubriker"

Daniel Kihlström/TT

Publicerad 2024-04-07

Malmö FF:s Pontus Jansson.

Malmö FF har dominerat i såväl allsvenskan och svenska cupen hittills.

Utanför planen duggar det kaxiga uttalanden från Skåneklubben.

– Vinner inte vi kommer det vara katastrofrubriker överallt, säger mittbacken Pontus Jansson.

Inför hemmapremiären mot Hammarby sade Malmö FF-tränaren Henrik Rydström till Discovery+:

– Vi behöver möta tuffa motståndare så att vi kan hantera tuffa situationer när vi är i Europa.

Efter 2–0-segern – där MFF dominerade stort – fick han en fråga om sitt uttalande, som kunde tolkas som att hans lag är för bra för allsvenskan.

”Förmätet”

– Jag kände när jag sade det att det kunde tolkas som något förmätet. Det var det verkligen inte menat som, säger Rydström.

Han säger att han aldrig jämfört sig med andra svenska lag.

– Min måttstock har varit andra europeiska lag. För vår del är det samma sak nu. Men om vi inte möter bra lag i allsvenskan, då kommer inte vi se om vi har det som krävs.

Det har duggat av kaxiga uttalanden från MFF-håll den här säsongen. Efter segern mot Hammarby sade tvåmålsskytten Isaac Kiese Thelin att Malmö har fler än 22 spelare som går in i vilken allsvensk startelva som helst.

Mittbacken Pontus Jansson sade inför allsvenskan till Expressen att ”tittar man bara på namnen så borde vi vinna ligan med 20 poäng”.

– Det får folk lugna ner sig med lite. Det jag sade var att jag kan inte se många andra spelare som går in i mitt lag och det borde faktiskt innebära att vi vinner med 20 poäng, men så kommer det inte vara. Så funkar inte fotboll, säger Jansson efter säsongens andra allsvenska seger.

– Vi är i cupfinal och vi har börjat säsongen väldigt bra, vi vann förra året. Det är klart att kraven är skyhöga, internt och även utifrån sett. Vinner inte vi kommer det vara katastrofrubriker överallt. Jag har inga problem med att vi ska vara favoriter eller att vi är kaxiga, om folk ser det så.

”Svåraste bortamatchen”

Det tog runt 60 minuter för Hammarby att få iväg ett avslut mot Johan Dahlin i hemmamålet.

– Det här är nog den svåraste bortamatchen, säger Hammarbyveteranen Nahir Besara.

Hur bra är den här upplagan av Malmö FF jämfört med de tidigare du mött?

– Att möta Malmö här är alltid svårt. Jag tror inte att det är någon skillnad mot de andra åren. Vi kom hit med förhoppningar efter en bra prestation mot Kalmar (3–1-seger) och ville vinna, men Malmö gör det bra, säger Besara.