Andra segern för Tre Kronor – Sörensen hjälte

Publicerad 2022-12-17

Marcus Sörensen avgjorde matchen mot Finland.

Sverige besegrade Finland med 4–3 efter straffar.

Återigen blev Marcus Sörensen hjälte när han satte den avgörande straffen.

Efter en seg och mållös första period small det till mellan Sverige–Finland i Swiss Ice Hockey Games som är säsongens andra turnering i Euro Hockey Tour.

Marcus Sörensen, som avgjorde senast mot Schweiz, spräckte nollan när han gav Tre Kronor ledningen efter fyra minuter i mittperioden. Sedan kom Finland tillbaka och kvitterade innan Sverige återigen kunde ta ledningen genom den 21-årige landslagsdebutanten Emil Heineman.

Efter 40 minuter var det svensk ledning, 2–1.

– Vi spelar bra och får med oss powerplay-spelet också. Men Finland är ett bra lag och deras spelstil är svår att ta sig igenom. Vi ska fortsätta spela som vi gör och nu gäller det att vi kaxar oss lite mer och ta fler avslut, säger Oscar Lindberg, som spelade fram till 2–1-målet, i SVT.

I den tredje perioden gjorde Finland först 2–2 och sedan satte forwarden Markus Granlund 3–2.

Men Tre Kronor skulle komma tillbaka – Jesper Olofsson satte 3–3 och tog matchen till förlängning.

Väl där kunde ingen avgöra och matchen avgjordes på straffar där Sverige till slut stod som segrare efter att Marcus Sörensen satte den avgörande straffen.

Härnäst väntar Tjeckien på söndag för Tre Kronor och Sam Hallam.