Tande har vaknat efter olyckan: "Andas själv"

TT-NTB

Publicerad 2021-03-29

Norske backhopparen Daniel-André Tande kraschade otäckt i Planica, men mår nu bra enligt flera personer i det norska hopplandslaget.

Den norske backhopparen Daniel-André Tande har vaknat upp och kan prata igen efter att ha försatts i koma efter hoppolyckan vid världscuptävlingarna i Planica, Slovenien, i förra veckan.

– Dagen har börjat på bästa möjliga sätt med detta besked från våra goda vänner i Slovenien: Daniel har vaknat och pratar med sin mamma och sin flickvän. Han är vid fullt medvetande och allt är bra, säger Norges hoppchef Clas Brede Bråthen till norska nyhetsbyrån NTB.

27-årige Tande har behandlats på universitetssjukhuset i Sloveniens huvudstad Ljubljana sedan olyckan då han tappade kontrollen i luften under ett hopp och landade otäckt utan kontroll. Han blir kvar på sjukhuset ett tag till.

"Han är nu vaken och andas själv. Han blev bortkopplad från respiratorn vid 6-tiden i morse (måndag) och allt har gått bra. Familjen är hos honom och han pratar med dem", säger det norska hopplandslagets lagläkare Guri Ranum Ekås i ett uttalande.