Kanada världsmästare igen

TT

Publicerad 2024-04-15

Kanadas Danielle Serdachny firar efter lagkamraten Marie-Philip Poulins mål i andra perioden av VM-finalen som Kanada vann med 6–5 efter förlängning.

Kanadas damer besegrade USA med 6–5 i finalen i ishockey-VM och kan ännu en gång titulera sig världsmästare.

Vid full tid stod det 5–5 och Kanadas Danielle Serdachny satte det vinnande målet sex minuter in i förlängningen i numerärt överläge.

Att de två lagens matcher blir så jämna att de går till förlängning är inte ovanligt. Av totalt 36 möten mellan lagen i VM-sammanhang har tio avgjorts efter ordinarie tid.

Kanada har vunnit VM tolv gånger tidigare. Det var 22:a gången, av 23 möjliga, som USA och Kanada möttes i finalen. Endast 2019 var undantaget då USA mötte Finland.

I matchen om tredje pris som spelades på söndagskvällen tog Finland bronset när de besegrade Tjeckien med 3–2 efter förlängning och straffar.