Uppdaterad 2015-03-27 | Publicerad 2014-11-05

Stockholm. Cristiano Ronaldo tog inte chansen.

Det gjorde Lionel Messi.

Med två mål tangerade han Rauls rekord på 71 mål i Champions League.

Messi gjorde båda målen i 2-0-segern mot Ajax i Amsterdam och glädjen blev inte mindre av att Barcelona samtidigt tog sig vidare i turneringen. Även Paris SG, Bayern München och Porto gjorde från i tisdags kväll klara Real Madrid och Dortmund sällskap till åttondelsfinalerna som börjar i februari nästa år.

Hälskadade Zlatan Ibrahimovic satt på Parc des Princes läktare och såg Edinson Cavani få hål på Apoel Nicosia redan efter 54 sekunder och bokade platsen åt Paris SG i åttondelsfinalen.

Fler mål kom inte.

Roma insåg att möter man Bayern München är det läge att stänga till så mycket det går. Läxan efter 1-7 hemma på Olympiastadion var lärd. Nu räckte det inte till några poäng.

Franck Ribéry skickade in 1-0 i slutet av första halvlek och Mario Götze ökade på till 2-0..

Frågan är vem som gör Bayern sällskap vidare från grupp E. Roma, Manchester City eller CSKA Moskva? De sista två omgångarna kan bli riktiga rysare.

City illa ute

För miljardbygget Manchester City är risken överhängande att klubben missar vidare spel.

Det verkar ha låst sig helt så fort det kommer till Champions League. De engelska mästarna har bara tagit två poäng på fyra matcher sedan CSKA delat ut en ny smäll.

Seydou Doumbia trivs verkligen mot engelsmännen. Han har gjort tio mål i turneringen, de fem senaste mot City, två av dem före pausen på Etihad, båda efter grova försvarsmisstag.

Vid 0-1 klev han in mellan Yaya Touré och Martin Demichelis och nickade in Bebras Natcho frispark. Touré kvitterade på frispark varpå Zabaleta gick bort sig helt och en fri Doumbia skickade in 1-2.

Pontus Wernbloom spelade från start, grovjobbade som vanligt men hade tur som fick vara kvar på planen. Den utstuderade höfttacklingen på Touré var inte vacker men mittfältaren klarade sig undan med en varning.

CSKA stod emot pressen i andra och när City fick Fernandinho utvisad red ryssarna ut anstormningen. Wernbloom hade tur som inte fick rött när han rev ned Agüero. Domaren tog fel på spelare och varnade Berezutskij.

– Jag vet inte om domaren varnade vår mittback för snack. Gjorde han inte det skulle jag ha fått kortet, sade Pontus Wernbloom i Viasats sändning.

– Cityspelarna verkade vara mer fokuserade på domaren än på matchen och skrek på honom från första minuten. Vi har ett bra läge nu och hemmamatchen mot Roma härnäst blir riktigt intressant, sade Pontus Wernbloom.

I slutet fick även Touré rött kort och City fick slutföra matchen med nio man.

– Varken jag eller någon annan hade förväntat sig att spelarna skulle prestera så här svagt, kommenterade City-tränaren Manuel Pellegrini.

Maribor fick 1-1

Ibraimi gav sensationellt Maribor ledningen mot Chelsea tidigt i andra halvlek men ettan i grupp G kvitterade (Matic). Edin Hazard kunde avgjort för Chelsea men missade en straff. I Lissabon såg Sporting till att haka på i jakten på vidare spel genom att vända 0-1 till 4-2 mot Schalke.

Sjachtar Donetsk spelar sina hemmamatcher i Lviv men verkar trivas bra där. 5-0 mot Bate Borisov betyder åtta poäng och en andraplats i gruppen efter slutspelsklara Porto på tio.

Jackson Martinéz och Yacine Brahimi gjorde målen för portugiserna borta mot Bilbao.