Malmö vann målsnålt Skånederby

Publicerad 2016-11-14

Ishockey. Säsongens första Skånederby var en målfest med 13 mål - returen blev raka motsatsen.

Först i mitten av den tredje perioden kom matchens första mål när Malmö till slut vann med 2-1 hemma över Rögle.

Både Malmö och Rögle var SHL-nykomlingar den föregående säsongen och båda lagen säkrade kontraktet utan kvalspel, men utan att få delta i slutspelet (tolva respektive elva i grundserien).

Denna säsong lever Skåneklubbarna i skilda världar. Malmö startade säsongen bäst av alla SHL-klubbar och har häng på toppen efter 2-1-segern i Skånederbyt hemma mot Rögle.

Tredje raka förlusten

Rögle studsade tillbaka något precis innan landslagsuppehållet med två raka vinster, men efter Karjalaturneringen har Ängelholmslaget nu tre raka förluster och ligger kvar i SHL-tabellens nedre regioner.

I säsongens andra Skånederby var det skilda världar även i jämförelse med det första prestigemötet i början av oktober. Matchen i Ängelholm innehöll 13 mål när Malmö vann med 7-6.

I Malmö Arena inför 10 628 åskådare var det mållöst i över 50 minuter. Då klev Malmöbacken Johan Ivarsson fram och spräckte målnollan. Efter 10.40 av den tredje perioden skickade Ivarsson iväg ett avslut från blålinjen och via trafiken framför Oscar Dansk i bortamålet seglade pucken in i krysset.

Rögle tog ut Dansk i jakten på en kvittering, men i stället satte Fredrik Händemark 2-0-målet i slutskedet av matchen. Åtta sekunder före full tid tröstnätade Patrick Cehlin, men nära 2-2 hann det aldrig bli.

Chansfattigt

På det stora hela var det annars en chansfattig tillställning. Malmöforwarden Andreas Thuresson fick chansen på straff i den andra perioden, men tappade kontrollen över pucken och hans dragning gick om intet.

Hemmalaget hade även ett mål bortdömt efter att poängkungen Ilari Filppula tagit ner pucken med handen och ingen klubba rört den på väg in i mål.