Jonas Grönvik/TT

Publicerad 2024-04-28

William Nylander var tillbaka i spel efter en skada, men hans Toronto förlorade mot Boston.

William Nylander premiärspelade i årets NHL-slutspel, men hans Toronto föll tungt i fjärde åttondelsfinalen mot Boston.

För Tampa Bay och Victor Hedman fortsätter Stanley Cup-äventyret efter en poängrik insats mot Florida.

27-årige svenske storstjärnan missade de tre första slutspelsmatcherna efter att ha brottats med vad som beskrivits som en okänd skada.

Men natten till söndagen var det dags, i det fjärde mötet mot Boston. Nylander spelade i drygt 22 minuter, men blev poänglös.

Matchen slutade 3–1 till Boston, som nu bara är en seger från att slå ut Toronto och gå vidare till kvartsfinal. Boston leder matchserien som avgörs i bäst av sju med 3–1.

Svenskbacken Victor Hedman noterades för tre assist och hjälpte sitt Tampa Bay med att hålla slutspelsäventyret vid liv i och med en 6–3-vinst mot Florida.

Tampa Bay inledde starkt med tre mål i första perioden. Oliver Ekman-Larsson sköt Floridas sista mål i andra perioden.

Florida leder åttondelsfinalserien, som spelas i bäst av sju, med 3–1.

Även New York Islanders lyckades hålla kvartsfinalhoppet vid liv då Carolina besegrades med 3–2. Carolina leder matchserien med 3–1.

På annat håll tog Dallas sin första seger i matchserien mot Vegas, efter avgörande i förlängningen 3–2. Vegas leder dock matchserien med 2–1.