AFC Eskilstuna fick en läxa i debuten

Publicerad 2017-04-02

Fotboll. Det började bra men blev en jobbig allsvensk debut för AFC Eskilstuna. Gif Sundsvall vände 0-1 till 3-1 hemma på Idrottsparken.

– Det här var en läxa så god som någon, sade nykomlingens tränare Pelle Olsson.

Efter lite mer än en halv halvlek i fotbollsallsvenskan jublade AFC Eskilstuna - men det var inte lika glatt efter debuten borta mot Gif Sundsvall.

Förlusten, 1-3, var odiskutabel. Det tog bara tio minuter för nykomlingen att slarva bort ett bra utgångsläge.

– Vi var inte tillräckligt bra. Då får man heller inget resultat på bortaplan i allsvenskan. Det var mycket som brast i första halvlek. Det skulle bli en lång lista att räkna upp allt. Men vi vet att vi kommer att bli bättre allteftersom, sade AFC Eskilstunas tränare Pelle Olsson till C More.

"Pricksköt lite"

Nykomlingen tog alltså ledningen - men det var inte meningen.

Sasa Matic fick bollen på vänsterkanten och måttade ett inlägg. Han fick ordentlig fart på bollen, men den tog inte tänkt bana. Helt rätt blev det ändå, för Tommy Naurin - som förra säsongen gjorde flest räddningar av samtliga målvakter i allsvenskan - kunde inte hindra den från att studsa i nät via stolpen.

– Jag pricksköt lite, sade Matic men erkände att det var ett inläggsförsök.

Gif-anfallaren Peter Wilson gjorde sex mål på de sista tio matcherna i höstas. Nu nickade han behärskat in kvitteringen till 1-1 på Kristinn Steindórssons inlägg, fem minuter efter Eskilstunas ledningsmål.

"Hyfsad snurr"

När lagen gick till pausvila hade Sundsvall vänt matchen. Dennis Olsson stod för passningen och Lars Krogh Gerson skickade in 2-1 i nättaket bakom duktige U21-landslagsmannen Tim Erlandsson.

– Vi har mycket boll och får hyfsad snurr på dem. Det var någon säsong sedan jag gjorde ett spelmål så det var kul att den gick in, sade Gerson.

Fem minuter in i andra halvlek avgjorde Marcus Danielsson matchen när han nickade in 3-1 sedan Gerson klackat upp bollen i ribban efter en hörna.