Dubbelt svenskt i topp efter sekunddrama

Fredrik Andersson/TT

Publicerad 2022-12-17

Ida Dahl (till höger) vann långloppet i La Venosta, 1,6 sekunder före Jenny Larsson. Arkivbild.

Det blev en rafflande avslutning på långloppet i La Venosta.

Till slut stod det mellan två svenskor: Ida Dahl och Jenny Larsson – där Dahl tog hem segern efter spurtdrama.

Dahl var 1,6 sekunder före Larsson i det 36 kilometer långa skidloppet. Norskan Astrid Øyre Slind blev trea i La Venosta, 11,8 sekunder bakom Dahl.

– Jag är väldigt stolt, jag har mått ganska dåligt ute på banan. Det var extremt kallt. Jag mådde nästan illa för att jag frös så mycket, säger Dahl till SVT.

Trots ett nederlag på upploppet var också Larsson nöjd med sin insats.

– Det kom en tår och det är svårt att förstå vad som hänt. Det var en häftig känsla att få spurta om förstaplatsen och en andraplats känns som en vinst i dag. Det var över all förväntan, säger Larsson till SVT.

På grund av en sargad svensk trupp i ”vanliga” världscupen i längdskidor kommer såväl Dahl som Larsson också att köra 20 kilometer fri stil i Davos i morgon, söndag.

Dahl, som blev totaltvåa i långloppscupen förra säsongen, vann även förra helgens lopp i Bad Gastein.

På herrsidan var det många som länge var med i kampen om segern, men i den sista backen lade Emil Persson in ytterligare en växel och vann loppet, 4,3 sekunder före norrmannen Andreas Nygaard som blev tvåa. En annan svensk, Max Novak, slutade trea, 4,4 sekunder bakom Persson.