Djokovic om Kyrgios: "En av få som stöttade mig"

Lasse Mannheimer/TT

Publicerad 2023-01-05

Relationen mellan Nick Kyrgios och Novak Djokovic tycks bättre än på länge. Arkivbild.

Novak Djokovic och Nick Kyrgios har varit i luven på varandra många gånger.

Men coronapandemin tycks ha fått tennisstjärnornas frostiga relation att tina.

– Han var en av få som stöttade mig i fjol, säger Djokovic.

Djokovics beslut att inte vaccinera sig mot covid-19 fick sportsliga konsekvenser för den serbiske världsstjärnan.

Det gjorde bland annat att han i fjol, efter stort tumult, skickades hem från Australien, deporterad från landet dit han åkt för att spela grand slam-turneringen Australien Open.

”Inte hans favoritperson”

Men medan många fördömde Djokovic stod andra bakom honom. Som hans tidigare nemesis Nick Kyrgios.

Det har inte Djokovic glömt när han nu åter är välkommen i Australien. Efter att ha avancerat till kvartsfinal i Adelaides ATP-turnering, mindre än två veckor före årets Australian Open, hyllar världsfemman Kyrgios.

– Under många år var jag inte direkt hans favoritperson, om man säger så, säger Novak Djokovic, som av Kyrgios både kallats idiot och hånats för sitt sätt att fira segrar, till nyhetsbyrån AFP.

– Men han var en av få som stöttade mig i fjol, och jag respekterar och är tacksam för det. Det är i sådana ögonblick man upptäcker vilka som faktiskt står bakom en och vilka som, antar jag, bara följer strömmen och medietrycket.

Planerar träningsmatch

Australian Open inleds den 16 januari. Djokovic vill gärna ladda upp inför turneringen tillsammans med Kyrgios. Den 35-årige serben hoppas få till en träningsmatch mot australiern, som håller på att återhämta sig efter en fotledsskada, nästa vecka.

– Vi har snackat med Australian Open om att få till något inför starten av turneringen. Jag chattade med Nick och sade att jag vill spela mot honom, och han tackade ja. Men han vill köra kortare set. Vi får se om det löser sig, säger Djokovic.