Regerande mästaren vann – pressades av BP

TT

Publicerad 2024-04-21

Smilla Vallotto jublar efter 1–0-målet.

Hemmapremiär på Tele2 arena för det regerande mästarlaget Hammarby – då kom andra raka segern i damallsvenskan. Matchen mot BP slutade 2–1.

– Vi har stor potential, säger Hammarbys Anna Jøsendal i Viaplay.

Hammarby inledde matchen bäst och i den 17:e minuten kunde Smilla Vallotto göra 1–0, framspelad av Julie Blakstad. Knappa kvarten senare stod Blakstad för sin andra assist, när hennes norska landsmaninna Emilie Joramo satte 2–0.

Resultatet stod sig in i paus.

BP skulle dock komma tillbaka. Reduceringen till 1–2 genom Ellen Toivio kom efter slarv i Hammarby, och målet tycktes ge energi till BP som spelade upp sig rejält i andra halvlek.

– I första har vi ganska bra kontroll och styr. Vi skapar de flesta chanserna, och vill ju bara trycka på och göra 3–0, men så gör ju de mål i stället, säger Jøsendal.

Trots BP:s press kunde Hammarby hålla undan, och säkrade därmed säsongens andra raka trepoängare.

– Vi har stor potential, vi är en del nya och det tar tag att komma in i det, men det blir bättre och bättre dag för dag. Jag ser fram emot resten av säsongen med det här laget, säger Anna Jøsendal.

Seger blev det på söndagseftermiddagen också för Rosengård, som gästade Kristianstad och vann med 3–1 efter drömminuter i slutet av den första halvleken. Japanska talangen Momoko Tanikawa öppnade målskyttet för gästerna i matchminut 39, Olivia Holdt utökade till 2–0 i 42:a och i 43:e minuten satte Ria Oling 3–0.

Kristianstads Amy Sayer reducerade i början av andra halvlek, men närmare än så kom inte hemmalaget.

Den tredje damallsvenska matchen för dagen, mellan Trelleborg och Piteå, blev mållös.