Första förlusten för lag Edin mot rivalerna

TT

Publicerad 2022-02-15

Niklas Edin hade svårt att få spelet att stämma mot Storbritannien.

Efter sju vunna matcher förlorade lag Edin en match i OS-curlingen. Storbritannien vann gruppfinalen med 6–7.

– Bättre nu än i slutspelet, konstaterar Oskar Eriksson efter förlusten.

Sverige är redan klart för semifinalspelet om medaljerna senare i veckan efter att ha vunnit alla sina sju första matcher. Storbritannien låg inför mötet på andraplats i tabellen och resultatet kan innebära att Sverige missar segern i grundserien och får ett svårare utgångsläge i semifinalen.

Oskar Eriksson är vid gott mod, trots tisdagens förlust.

– Det var ju målet med grundserien att säkra en semifinalplats, och sedan spela riktigt bra curling när vi kommer dit. Vi har gjort en riktigt bra uppbyggnad för att lägga upp det, många segrar och vi avslutar bra mot Schweiz i övermorgon, säger han till TT – och tillägger att Kanada och Storbritannien bjöd på hårt motstånd.

”Lite sämre insats”

– Det är två tuffa lag att slå, det gäller att göra en bra insats precis som vi gjorde när vi spöade Kanada. Nu gjorde en lite sämre insats mot Storbritannien, så då spöade de oss.

Lag Edin hamnade i tidigt underläge efter att britterna stulit en tvåpoängare i den andra omgången. Britterna kontrollerade matchen och gav inte svenskarna många poängchanser.

Seger mot Danmark

– Lite för många enkla missar i första omgångarna, så de får en 3–0 ledning där. Sedan är de väldigt bra på defensiven.

Tidigare under dagen mötte Sverige Danmark. Lagen bjöd på en poängsnål tillställning, med 2–2 halvvägs in matchen.

Om danskarna, anförda av Mikkel Krause, hade hoppats att Sverige skulle tappa fokus till följd av tankar på stundande medaljstrid blev de besvikna. Svenskarna satte fart i matchens andra halva, fick med sig en trepoängare i sjätte och en tvåa i åttonde.

När Niklas Edin och de andra dessutom stal en poäng i nionde, gav de rödvita upp och slutsiffrorna skrevs därmed 8–3.