United till FA-cupfinal – chans till revansch

TT

Publicerad 2024-04-21

Harry Maguire jublar efter att ha nickat in ett mål för Manchester United i FA-cupsemifinalen mot Coventry.

Manchester United är klart för final i FA-cupen – men det krävdes straffar för att besegra Coventry i semin.

Därmed blir det en repris på förra årets final och United får chans till revansch mot Manchester City.

FA-cupsemifinalen mellan United och Coventry blev minst sagt ett drama, där United tidigt kopplade grepp om matchen. Man hade det mesta av bollinnehavet och Coventry blev mer och mer nedpressat – och i den 23:e minuten kunde Scott McTominay göra 1–0 efter att ha spelats fram av Diogo Dalot.

Precis innan halvtid utökade United till 2–0 genom Harry Maguire, som tämligen ostörd kunde nicka in en hörna.

Kvitterade på tilläggstid

Coventry kom ut betydligt mer offensivt efter halvtidsvilan, men fick inte utdelning inledningsvis. I stället var det Bruno Fernandes som – via en Coventryförsvarare – kunde sätta 3–0 för United med knappa timmen spelad, och matchen kändes i princip avgjord.

Championshiplaget hade dock inte gett upp. Ellis Simms satte 1–3-målet med 20 minuter kvar av matchen och åtta minuter senare spelade just Simms fram Callum O'Hare till 2–3 för Coventry.

Coventry fortsatte pressa på för ett kvitteringsmål – och när Aaron Wan-Bissaka på tilläggstid fick bollen på handen i straffområdet kom chansen för Coventry. Haji Wright var iskall från straffpunkten och satte kvitteringen.

Dansken avgjorde

Matchen gick till förlängning som passerade mållös och straffar fick avgöra. Där kunde dansken Rasmus Højlund sätta den avgörande straffen och skjuta United till final.

Precis som i fjol blir finalen ett Manchesterderby. Den gången var det City som gick vinnande ur bataljen med 2–1, så chans till revansch väntar för United.