Frusna planer stoppar matcher: Förtjänar bättre

Ingela Ahlberg/TT

Publicerad 2023-01-22

Chelseas målvakt Zecira Musovic. Arkivbild.

Frusna fotbollsplaner stoppade tre matcher i Super League, damernas högsta serie i England. Då höjs röster för uppvärmda planer.

”Vi måste definitivt se till att sånt här inte händer igen”, skriver Chelsea-backen Magdalena Eriksson på Twitter.

Chelsea–Liverpool startades men bröts efter sex minuters spel.

– Spelare i båda lagen halkade. Och som jag sa före matchen – den skulle aldrig ha startats, säger Liverpool-tränaren Matt Beard till BBC Two.

– De ville ge planen en chans, var förklaringen. Men det var inte säkert där.

Den enda svenskan som startade var Chelseas målvakt Zecira Musovic. På bänken satt Magdalena Eriksson och Johanna Rytting Kaneryd.

Eriksson skrev på Twitter:

”Förlåt till alla supportrar som kom för att stötta oss idag. Besviken över hur situationen hanterades när man vet hur långt fansen har rest för att se oss. Vi måste definitivt se till att sånt här inte händer igen. Både kvinnors fotboll och supportrarna förtjänar bättre.”

Chelseas tränare Emma Hayes säger till BBC att det är dags att även damlagen i högsta ligan i England får uppvärmda planer, som herrarna har.

– Vi måste se seriöst på vår liga. Vi har plantäckning och värmefläktar, men det är inte tillräckligt, säger hon.

Senare under söndagen skulle Emma Kullberg och Julia Zigiotti Olmes Brighton ta emot Arsenal, med Lina Hurtig och Stina Blackstenius i laget. Men matchen kunde inte spelas på grund av det frusna underlaget. Även Tottenham–Leicester sköts upp på grund av ospelbar och frusen plan.

Det är ännu inte bestämt när matcherna ska spelas.